fbpx

Föreställningar

×

Varning

JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 654

Fauna

Börjar 12 mars 2020 19:00
Träffar: 1971

Cirkusteknik i världsklass! Fem akrobater & en livemusiker.

Torsdag 12 Mars 2020 kl 19.00
Längd: 1 tim

ny bokaknapp

Det internationella samtida cirkuskompaniet Fauna har en speciell koppling till Sverige. Det var här kompaniets fem akrobater utbildade sig vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. Nu kommer de, tillsammans med kompaniets australiensiske musiker Geordie Little, tillbaka för en turné med Riksteatern.

Med en cirkusteknik i världsklass väcker Fauna liv i livet själv. Poetiskt förkroppsligar de ett eget universum med cirkusens språk, det blir ett rituellt och fängslande spel kring djuriska krafter där aggression, konkurrens, humor och lekfullhet driver rörelserna framåt. Fauna ramas in av ett ljudlandskap som framförs live på scenen. Produktionen präglas av det scenspråk som den skandinaviska nycirkusen har utvecklat i sitt sökande efter nya former av berättande.

Kompaniets akrobater har bakgrund i kända kompanier som Gravity & Other Myths, NoFit State Circus, Seven Fingers och Poivre Rose. Fauna slog igenom 2017 på Adelaide Fringe där de belönades med Best Emerging Artist Award och 2018 fick de The Total Theatre BEST CIRCUS AWARD på Edinburgh Festival Fringe. Därefter har de turnerat runt om i världen, t.ex. Storbritannien, Brasilien, Frankrike, Nederländerna, Tyskland, Polen, Belgien, Tjeckien, Sverige, Norge, Finland och Danmark. Nu turnerar de alltså runt om i Sverige med Riksteatern.

 

 

Priser 
Pris ordinarie: 300 kr
Student och ungdom t o m 25 år: 100 kr


#cirkus2020

 

Medverkande:
Daniel Cave-Walker, Rhiannon Cave-Walker, Enni-Maria Lymi, Matt Pasquet and Imogen Huzel. Musik: Geordie Little.

Foto: Einar Kling Odencrants

I samarbete med Gävle kommun.

 

Se våra andra föreställningar på Ticketmaster här!

Cirkus 2020 Sidfot A4 Partners digitalt

Gävle Teater

Teaterplan 1
803 23 Gävle
Telefon: 026-12 98 20
E-post: info@gavleteater.se
Biljettkassan: 026-10 21 00

Upphovsrätt

Vi har försökt hitta upphovsrättsinnehavarna till allt material på sajten. I vissa fall har vi inte lyckats. Om någon upphovsman ser sitt material här och misstycker till användandet, var god kontakta oss så skall vi rätta till det.

Följ oss

Gävle Teater @ Facebook  Gävle Teater @ Instagram  Gävle Teater @ Twitter

Gävle Teaterförening © 2020. Alla rättigheter reserverade.

Skapad av Nice Wrk