fbpx

Imorgon torsdag gästas vi av performance-föreställningen Roses & Beans, och inför detta tog vi oss ett snack med Dag Andersson, en av personerna bakom och i föreställningen.

***

Hej Dag! Ni kallar er för Shake it Collaborations, vad betyder det?
- Det betyder att vi gillar att samarbeta med andra konstnärer, grupper eller institutioner som också vill skaka om strukturerna i samhället, i relationer eller på teatern.

Berätta om Roses & Beans?
- Vi började med Roses & Beans för att vi ville syna våra egna heteronormer och relationsmönster eftersom vi märkte att vi inte riktigt levde upp till våra egna feministiska principer. Men även för att på nåt sätt ta oss vidare i våra funderingar på hur queer vi egentligen var. Vi har fokuserat på att göra en likhetsstudie som ska ge publiken en alternativ bild av femininitet, maskulinitet och parsamheten snarare än att polarisera, vara arga på skillnaderna mellan olika kön och reproducera konflikterna i parrelationer.

Vilka reaktioner har ni fått från publiken?
- Såå olika. Vi har spelat stycket i nästan 5 år och i stora delar av världen. (Inte Afrika, Mellanöstern, Australien). Men, nästan uteslutande positiva reaktioner och fortfarande ganska ofta omvälvande för publiken. Tyvärr. Fast det är ju också kul, haha. Föreställningen berör uppenbarligen punkter som vi alla fortfarande behöver deala med. En del tycker det är sorgligt, andra blir provocerade, men de flesta förenas ändå i humorn som genomsyrar föreställningen.

Roses & Beans hade premiär 2010, hur många gånger har ni framfört den sedan dess?
- Oj, jag vet inte, men ett 50-tal kanske...

 

Roses and beans Press 4 Foto Ela Spalding Moa A Thambert kopiera

 

Ni är ute på en miniturné med Dansnät Sverige nu och landar hos oss på Gävle Teater den 23 april,
har ni varit i Gävle eller på Gävle Teater förut?
- Nä, hm, jag tror inte det. Vissa föreställningar turnérar väldigt mycket, speciellt barnföreställningar, så det är ibland svårt att komma ihåg alla teatrar och gympasalar, haha.

Har ni något annat spännande på gång just nu?
- Ja! Just nu repar vi Miss U som har premiär i Växjö den 5 maj. Det är Shake it Collaborstions största produktion hittills och samtidigt den mest intima och personliga. Bl a kan jag avslöja att både min mamma och min 17-åriga dotter är med. Ett härligt möte mellan en gammal elitgymnast och en sjungande queerfeministisk aktivist!!

Vi ses den 23 april, varmt välkomna!
- Tack! Det ska bli jättekul!

 

Läs mer om Roses & Beans här. 

 

Gävle Teater

Teaterplan 1
803 23 Gävle
Telefon: 026-12 98 20
E-post: info@gavleteater.se
Biljettkassan: 026-10 21 00

Upphovsrätt

Vi har försökt hitta upphovsrättsinnehavarna till allt material på sajten. I vissa fall har vi inte lyckats. Om någon upphovsman ser sitt material här och misstycker till användandet, var god kontakta oss så skall vi rätta till det.

Följ oss

Gävle Teater @ Facebook  Gävle Teater @ Instagram  Gävle Teater @ Twitter

Gävle Teaterförening © 2019. Alla rättigheter reserverade.

Skapad av Nice Wrk