fbpx

GDPR på Gävle Teater

 

1. Vilka uppgifter hanterar Gävle Teaterförening?

Gävle Teaterförening har ett medlemsregister som hanteras via Riksteatern. I egen regi hanterar vi ett ombudsregister och har en lista av personer som har godkänt att få information om vad som händer på Gävle Teater. Kunduppgifter via biljettförsäljning hanteras via Ticketmaster denna information kan vi ej spara.

 

2. Vilken information lämnar vi?

Vi skickar endast ut information om vad som händer på Gävle Teater, till de som har anmält sitt intresse, till medlemmar och till ombud. Även till de som har gått på liknande föreställningar (som har godkänt utskick via Ticketmaster). Vi lämnar ej ut personuppgifter till andra.

 

3. Hur hanterar vi de registrerades rättigheter?

I vårt nyhetsbrev kan man avanmäla sig om man inte vill ha information. Det går också bra att kontakta Gävle Teater (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) om man vill radera sina uppgifter, avsluta sitt medlemskap, som ombud eller avanmäla sitt intresse om att få information om Gävle Teaters verksamhet.

 

4. Hur säkerställer vi att registreringen är laglig?

Våra medlemmar fullgör ett avtal med oss. Övriga grunder för att få registrera personuppgifter baseras på samtycke och att personer har visat ett enskilt intresse för att erhålla information.

 

5. Vem ansvarar för dataskyddsfrågor?

Kontakta Jonas Elverstig om det finns frågor gällande dataskyddsfrågor.
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 026-12 98 26

 

Vad ska jag ha på mig?
Vi har inga klädkoder alls på Gävle Teater, du får ha på dig precis vad du vill (kommer du naken kan det bli problem.) Sidenkostym eller mysbyxor, vi gillar dig oavsett. Vi som jobbar på Gävle Teater känner du igen genom att vi har svart kavaj och en guldskylt med texten ”Gävle Teater” på kavajslaget. Oss kan du alltid fråga om du undrar något.

Behöver jag vara påläst om det jag ska se?
Nej, du behöver inte vara påläst. Din upplevelse är bara din. Vad du tar med dig in i salongen beror alltid på vad du har varit med om tidigare och vad du vet på förhand. Ibland är det bra att ha kunskap om det man ska se, andra gånger sätter sig kunskapen i vägen för upplevelsen. Det där avgör du bäst själv. Information om föreställningarna finns på våra hemsida och i den aktuella säsongens programblad, som du hittar på teatern.

Vem ska jag fråga om jag undrar över nåt på plats?
Våra publikvärdar. De finns alltid i foajén inför, under och efter våra föreställningar. Du känner igen dem på att de har svart kavaj och en guldskylt med texten ”Gävle Teater” på kavajslaget.

Kan man fika i pausen?
Ja, när vi har föreställningar eller konserter som har paus, då säljs det fika i Café Amadeus och ibland också i foajén. I café Amadeus kan du förboka ditt fika till pausen i samband med att du kommer till teatern samma kväll, då slipper du stå i kö. Vi tar både kort och kontant i hela huset.

Får man dricka alkohol?
Medhavd alkohol är inte tillåtet, men alkoholhaltiga drycker finns till försäljning när vi har en föreställning med paus.

Får man röka inomhus?
Självklart inte.

Måste jag hänga av mig?
Nej, det är valfritt, men vi rekommenderar att du hänger av dig så att dina ytterkläder inte är i vägen för dig under föreställningen. Våra garderober finns på alla tre plan men är obemannade så eventuella värdesaker är inget vi kan ta ansvar för.

Hur vet jag när jag ska gå in i salongen?
Det hör du på en klocka som börjar ringa när det är nio minuter kvar innan föreställningen börjar. Först ringer den en gång (nio minuter kvar), sedan två gånger (sex minuter kvar) och när den ringer tre gånger är det hög tid att ta gå in och hitta din plats för då är det bara tre minuter kvar.

Om jag kommer sent då?
Till de flesta av våra föreställningar får du inte komma in efter föreställningstart, när föreställningen börjar står på din biljett. Det beror på att både publiken och artisten kan bli störda. I vissa fall går det bra att smyga in lite senare under föreställningen. Publikvärdarna vet vad som gäller vid respektive tillfälle och hjälper dig i så fall med detta.

Hur gammal är Gävle Teater?
Vi blir bara äldre och äldre, år 2016 är byggnaden 138 år gammal.

Vad betyder indentent?
Intendent är synonymt med teaterchef och just nu är Jonas Elverstig vår teaterchef.

Spökar det på teatern?
Inte vad vi vet om...

Hur många platser finns det i salongen?
Vi har 431 platser, 250 av dessa är på parketten och de resterande är fördelade på första och andra balkong.

Varför är Shakspeare felstavat på framsidan av huset?
Det finns faktiskt flera historier kring den felstavningen, om det ens är en felstavning... Shakespeare stavade sitt namn på flera olika sätt under sin livstid varav den på vår fasad är en variant. Vi läste någonstans att det finns så många som tolv olika stavningar på Shakespeare! Enligt dagens sätt att stava Shakespeare är namnet på vår fasad en felstavning, men antagligen var det den korrekta stavningen när teatern byggdes år 1878. Något som däremot är felstavat på riktigt är ett av de andra namnen på fasaden, Molière, där accenten är felvänd.

Får jag ta med min hund in?
Nej, tyvärr inte, detta pga allergirisken.

Vem är det som bestämmer vilka föreställningar som visas?
Det gör vår intendent, eller teaterchef, Jonas.

Kan jag boka teatern?
Vi tar inte emot bokningar av privatpersoner, men vill du hyra teatern som organisation eller företag går det i de flesta fall att lösa. Kontakta Jonas så hjälper han dig.

Jag har sett en jättebra föreställning som jag skulle vilja se på Gävle Teater, vem ska jag prata med?
Då är det återigen Jonas som är din kontaktperson.

 

Undrar du något annat är du varmt välkommen att höra av dig, du hittar kontaktuppgifter till oss här.

Just nu har vi inga lediga tjänster.


Söker du praktikplats?

Vi har möjlighet att ta emot praktikanter för enstaka tillfällen, max tre dagar i rad.
Längre praktikperiod är tyvärr inte möjligt.

Kontakta intendent Jonas Elverstig vid intresse, tel 026-12 98 26 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Hello and welcome to Gävle Theatre!

Gävle TheatreWe are a large, historic and yellow building in the center of Gävle, opposite to Gävle Town Hall. The building was completed as early as 1878.

Gävle Teater is a popular guest venue with large capacity. We present visiting artists and performers from all around the world.

The program is wide and varied; theatre, dance and music events succeed one another. Classics, new works, drama, comedy, musicals, opera, circus, musical theater, shows, stand up, international performances and family theater - Gävle Teater has something for everyone.

We hope to see you at the theater!

P.S. You can also find us on Facebook and Instagram

 

Ticket information

Tickets to our performances can be purchased at the box office, located in the building to the right of the main entrance.

The hours of operation are:

Monday 12am to 2pm and 4pm to 6pm.

Tuesday - Wednesday 12 am – 2 pm

and two hours before each performance.

Phone: +46 26 10 21 00

Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Wheelchair accessible tickets can only be purchased in Gävle Teater's ticket office.

You can also buy tickets for our shows at:

Ticnet, www.ticnet.se or phone +46 77 170 70 70

Konserthuset (Concert Hall, near the University of Gävle), phone +46 26 17 29 00

Flanör’s kiosk, phone +46 26 18 10 11

 

Contact information

Address:
Gävle Teater
Teaterplan 1

803 23 Gavle

Phone: +46 26 12 98 20
Ticket office: +46 26 10 21 00
Groups of more than 10 people: +46 26 12 98 21

Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

History

Gävle Teater is one of the signature buildings in the Swedish theater architecture history. It was renovated in September 1985 and ready to welcome its audience. Axel Fredrik Nyström's more than a century-old theater has undergone a restoration that has restored the original nineteenth-century environment, insofar as it is possible to reconcile with the demands of modern stage technology and a good working environment.

A reverential effort, utilizing both brains and hands as tools, resulted in stunning interiors with rich ornamentation of high value.

 • On July 10, 1869 Gävle was hit by the great fire and it destroyed the old theater from 1840.
 • On May 29, 1875 there was a contest where three designers submitted sketches for the new theater. The architects were Axel Fredrik Nyström, E Jacobson and F G A Dahl.
 • On April 6, 1876, the winner was announced and Axel Fredrik Nyström won with his drawings. The construction started on 12 April, 1876.
 • After nearly two years, the new theater was completed. The opening ceremony took place on February 13, 1878.
 • 1910 Installation of electricity began.
 • 1929 the theater was purchased by the city of Gävle.
 • 1933 The Gävle Teater society was formed.
 • 1984 One of the largest renovations of the old theater took place.
 • On 21 Sept. 1985 the theatre reopened.
 • In February 2003 the Theatre celebrated its 125th anniversary.
 • Today, year 2018, the theatre is 140 years old and more popular than ever.

Gävle Teaterförenings plan för verksamhetens generella inriktning under perioden 2014-2017.

Gävle Teaterförening är arrangör av scenkonst för barn, unga vuxna och vuxna i Gävle kommun. Vi verkar för att göra scenkonst tillgänglig för alla i kommunen, oavsett geografiska, sociala, etniska eller utbildningsmässiga förutsättningar. Teaterföreningen vill skapa en mötesplats för alla och samtidigt värna om kontinuitet, kvalitet och mångfald i det utbud vi erbjuder publiken.

Gävle Teaterförening är en av Sveriges största riksteaterföreningar. Vi vill vara en teaterförening som sätter både scenkonsten och Gävle på kartan.

Gävle Teaterförening är medlem i Riksteatern och en av parterna i Dansnät Sverige vilket ger oss, och därmed medborgarna, tillgång till kvalitativa föreställningar och resurser.


TEATERFÖRENINGENS KÄNNETECKEN

Mötesplats

Gävle Teaterförening vill vara öppen för nya idéer, ny publik och teknik. Vi vill skapa goda förutsättningar och god tillgänglighet för möten med medborgarna och erbjuda en varierande repertoar, där alla kan tilltalas av något. Vi vill också arbeta strategiskt med kontinuitet, kvalitet och mångfald.

Opinionsbildare

Gävle Teaterförening vill vara en kulturell arena för erfarenheter och upplevelser som ger olika perspektiv. Vi vill vara en naturlig samarbetspartner i samhällsutvecklingsfrågor och en viktig del i en demokratisk process.


Tillgänglighet

Teaterföreningens målsättning är att scenkonst ska vara tillgänglig för alla i kommunen. Vi vill erbjuda en bred varierad repertoar med hög kvalitet. Vi strävar efter att vår trogna publik ska besöka oss allt oftare och att vi kan öka andelen ny publik, här utgör barn och unga en viktig grupp. Vår ambition är att komma upp i ett genomsnitt av 20 000 besökare per år genom att sprida intresse och engagemang för scenkonst.

Detta förutsätter bl a en utökning och breddning av sammansättningen i ombudsgruppen. Vi måste också identifiera den trogna publiken och motivera dem för ett medlemskap i föreningen. Vi fortsätter att skapa kontaktnät av dansintresserade. Vi behöver dessutom utveckla volontärskapet och organisera arbetsgrupper som vi successivt överlåter mer ansvar på. Vi ska fortsätta samarbetet med olika kulturella och etniska grupper i Gävle.

För att nå vårt mål vill vi fortsätta arbeta utåtriktat och tillfråga både publik och de som ännu inte hittat till teatern om vilket utbud de önskar sig. En metod för detta är publikfokusgrupper, en annan publikenkäter. Genom att föreningen blir medarrangör eller samarbetspartner till föreställningar där amatörer står i centrum kan vi erbjuda vår scen till fler grupper i Gävle. Dessutom ska vi fortsätta samarbeta med andra större arrangörer/scener.


Utveckling och Omvärldsbevakning

Vi vill vara en proaktiv teaterförening som synliggör samhällsfenomen genom scenkonstutbud, kringarrangemang och publikarbete. Till vår hjälp vill vi bland annat använda verktyg och metoder som de sociala medierna och publikfokusgrupper.

Vi vill även sätta både scenkonsten och Gävle på kartan genom att presentera internationella gästspel.

Vi vill utveckla omvärldsbevakningen genom att bredda personalens kompetens och använda ny teknik.

Dansutbudet på Gävle Teater har en unik roll i vårt utvecklingsarbete genom vårt stora antal professionella dansgästspel varje år. Detta vill vi befästa och utveckla genom vårt partnerskap i Dansnät Sverige samt genom att söka samarbeten med övriga arrangörer i länet.

Gävle Teater – en av Gävles vackraste byggnader

Gävle Teaterförening förvaltar en mycket vacker byggnad. Teaterbyggnaden är en del av Gävles stadsbild, med en lång historia. Vi vill öka Gävlebornas medvetenhet om att Gävle Teater är deras teater. Vi vill öppna huset genom att fortsätta erbjuda visningar för allmänheten, intresserade grupper, organisationer, föreningar och företag så att fler får se den vackra byggnaden inifrån.

 

Verksamhetsplanen antogs vid årsmötet 130326.

 

Gävle Teater

Teaterplan 1
803 23 Gävle
Telefon: 026-12 98 20
E-post: info@gavleteater.se
Biljettkassan: 026-10 21 00

Upphovsrätt

Vi har försökt hitta upphovsrättsinnehavarna till allt material på sajten. I vissa fall har vi inte lyckats. Om någon upphovsman ser sitt material här och misstycker till användandet, var god kontakta oss så skall vi rätta till det.

Följ oss

Gävle Teater @ Facebook  Gävle Teater @ Instagram  Gävle Teater @ Twitter

Gävle Teaterförening © 2019. Alla rättigheter reserverade.

Skapad av Nice Wrk