fbpx

Föreställningar

×

Varning

JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 654

Goldberg Variations - ternary patterns for insomnia

Börjar 27 januari 2016 19:00
Träffar: 5232

OBS! Spelas i Stora Gasklockan. (Klicka här för karta) 

Elva stråkmusiker som integreras med fem dansare och Bachs Goldbergvariationer, hur går det ihop?
Det går, tro oss, och det är något du aldrig skådat förut, något du aldrig glömmer. Vi lovar!

Onsdag 27 januari 2016 kl 19.00
Längd: ca 1 tim.

ny bokaknapp

Vad händer när ett danskompani möter en stråkorkester i ett klassiskt musikverk? Hur kommer konstformerna att påverka varandra och vår upplevelse av musiken?

I ett unikt samarbete ger den svenska danskonstellationen Andersson Dance och stråkorkestern Scottish Ensemble ett samtida perspektiv på Bachs ikoniska mästerverk Goldbergvariationerna.

Scottish Ensemble är baserade i Glasgow och har gjort sig världskända för att inspirera publiken med sina kraftfulla och utmanande föreställningar.

Andersson Dance är en ständigt föränderlig konstellation av danskonstnärer med koreografen Örjan Andersson som konstnärlig ledare.

 

Filmen om Goldberg Variations – ternary patterns for insomnia är äntligen här: https://vimeo.com/scottishensemble/goldbergvariations

 

Koreografi: Örjan Andersson.
Musikalisk ledning: Jonathan Morton.
Musiker: Scottish Ensemble // Violin: Jonathan Morton, Viola: Jane Atkins, Cello: Alison Lawrance, Violin 1: Cheryl Crockett, Daniel Pioro, Violin 2: Rakhvinder Singh, Joanne Green, Laura Ghiro, Viola: Andrew Berridge, Cello: Naomi Pavri, Kontrabas: Diane Clark.
Dansare: Jozsef Forro, Eve Ganneau, Paul Pui Wo Lee, Csongor Szabo & Danielle de Vries.
Musik: J.S. Bach – Goldberg Variations (arr. Sitkovetsky).
Produktion: Andersson Dance, Scottish Ensemble & Nordberg Movement.
Samproduktion: Regionteatern Blekinge Kronoberg & Riksteatern.
Tekniska tjänster i samarbete med Lumination of Sweden/SUTODA.
Med stöd av: Kulturrådet, Stockholms Stad, Creative Scotland.
På turné med Dansnät Sverige.

Lokal arrangör: Gävle Teaterförening.

 

Fotograf: Hugh Carswell.

 

Priser (prisklass 1/prisklass 2)
Pris ordinarie: 350:-
Ungdom tom 25 år/heltidsstuderande: 100:-
Scenpassrabatt: 30:-

 

MER INFO//

Bachs Goldbergvariationer från 1741 är inte bara ett av de mest välkända och uppskattade verk som någonsin komponerats utan också ett av det mest tolkade. Nu, snart 275 år senare, gör koreografen Örjan Andersson och Jonathan Morton, konstnärlig ledare för Scottish Ensemble sin egen gemensamma tolkning: 11 musiker och 5 dansare uppför Goldbergvariationerna som likvärdiga partner – en helgjuten upplevelse där musikers och dansares uttryck sammansmälter till en enhet.

Örjan Andersson är en av Sveriges mest uppskattade och omtalade koreografer och leder sedan 1996 Andersson Dance där han samlar konstnärer i vitt skilda, sceniska projekt. För kompaniet skapar han olika sorters koreografiska verk, ofta med fokus på livemusik, som turnerar i Sverige och internationellt. 2011 tilldelades Örjan Andersson Svenska Dagbladets operapris. Goldberg Variations – ternary patterns for insomnia är Andersson Dances femte turnéproduktion med Dansnät Sverige. Stråkorkestern Scottish Ensemble som leds av Jonathan Morton har som signum att alltid spela stående, utan dirigent. De har funnits sedan 1969 och repertoaren sträcker sig från barock till nutida. Kända för sina spektakulära framträdanden har de spelat i allt från Europas största konserthallar till övergivna höghus.

 

Se våra andra föreställningar på Ticnet här!

Gävle Teater

Teaterplan 1
803 23 Gävle
Telefon: 026-12 98 20
E-post: info@gavleteater.se
Biljettkassan: 026-10 21 00

Upphovsrätt

Vi har försökt hitta upphovsrättsinnehavarna till allt material på sajten. I vissa fall har vi inte lyckats. Om någon upphovsman ser sitt material här och misstycker till användandet, var god kontakta oss så skall vi rätta till det.

Följ oss

Gävle Teater @ Facebook  Gävle Teater @ Instagram  Gävle Teater @ Twitter

Gävle Teaterförening © 2019. Alla rättigheter reserverade.

Skapad av Nice Wrk