fbpx

Föreställningar

×

Varning

JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 654

Anders Jansson - Kom in och stäng dörren

Börjar 05 februari 2016 19:30
Träffar: 3779

Välkommen in i Anders Janssons värld!

Fredag 5 februari 2016 kl 19.30
Längd: ca 1 tim 25 min.

ny bokaknapp

Efter succéer som "Hipp hipp”, "Starke man”, "Melodifestivalen” och nu senast SVT:s ”Intresseklubben” tar Anders Jansson steget upp på livescenen med sin första soloföreställning – ”Kom in och stäng dörren”.

– Det här är första gången jag står på scen helt själv. Det är spännande, eftersom jag nu kan associera fritt och kan styra tempot helt på egen hand. Och jag kan dra ifrån och lägga till nya saker under varje show, säger Anders Jansson.

I föreställningen får publiken lära känna Anders Jansson och hans outsinliga källa av märkliga infall och underfundiga associationer. Med hjälp av sin fingertoppskänsla för miner, dialekter och kroppsspråk låter han oväntade karaktärer titta fram och peka på det komiska i vardagen. ”Kom in och stäng dörren” är full av nostalgi, nutid och framtid, kantad av improvisation och publikdialog.

– ”Kom in och stäng dörren" är en personlig resa i högt tempo, där familjen, min hund Leroy, filmmusik, min fascination för djur och användbara tyska uttryck blandas i en associativ mix. Jag gillar blandningen av jordnära humor och absurda infall, fortsätter Anders Jansson.

Om Anders Jansson
Anders Jansson är kanske mest känd för sina populära roller i humorprogrammet "Hipp hipp” tillsammans med Johan Wester. Här gjorde han bland annat karaktärerna Tiffany Persson, journalisten Morgan Pålsson och programledaren för “Svenska för nybörjare”. Anders Jansson har också spelat den inte helt kompetenta politikern Lars-Göran Bengtsson i SVT-serien "Starke Man”.

Sin komikerkarriär startade Anders Jansson tillsammans med Johan Wester som spexare i Lund där de skrev flera nya lundaspex och karnevaler. Duon bildade också tillsammans med Claes Virdeborn humorgruppen Vulkteatern 1996 och hade framgångar i Lund med flera föreställningar. Tillsammans med Johan Wester har Anders Jansson också gjort humorshower så som ”500” och "Köp mjölk, Skriv bok”.

2005 var Anders Jansson programvärd för Sommar i P1 och 2014 ledde han Melodifestivalen tillsammans med Nour El-Refai. Det senaste året har Anders Jansson bland annat hörts i podcasten "Nyfikat” tillsammans med Johan Wester, gjort tv-serien "Tiffany Persson arbetstränar” (SVT) och programlett fredagsunderhållningen "Roliga timmen” (SVT).


Av och med: Anders Jansson.
Redaktör: Lars Wickström
Producent: Anna Modéer Wiking, Anagram.

Foto: Nils Bergendal.

 

Priser
Pris ordinarie: 370:- inkl serviceavgift

 

Se våra andra föreställningar på Ticnet här!

Gävle Teater

Teaterplan 1
803 23 Gävle
Telefon: 026-12 98 20
E-post: info@gavleteater.se
Biljettkassan: 026-10 21 00

Upphovsrätt

Vi har försökt hitta upphovsrättsinnehavarna till allt material på sajten. I vissa fall har vi inte lyckats. Om någon upphovsman ser sitt material här och misstycker till användandet, var god kontakta oss så skall vi rätta till det.

Följ oss

Gävle Teater @ Facebook  Gävle Teater @ Instagram  Gävle Teater @ Twitter

Gävle Teaterförening © 2019. Alla rättigheter reserverade.

Skapad av Nice Wrk