fbpx

Föreställningar

IDKA & Lamour presenterar Ensemble ISM - O/Sanning

Börjar 02 november 2015 19:00
Träffar: 2742

Kan musik vara sann eller falsk?

Måndag 2 november 2015 kl 19.00
Längd: ca 1 tim 30 min.

ny bokaknapp

Många gånger har man suttit på en konsert och undrat ... Vad menar de egentligen med det här? Nu kommer svaren! Och de kan vända upp och ner på alla uppfattningar om modern musik.

O/Sanning är en scenisk installation med nyskrivna stycken på temat sanning/lögn av tre tonsättare. Här står både den klingande musiken i fokus – och samtalet över scenkanten!

Ensemble ISM presenterar högkvalitativ nyskriven konstmusik på ett sätt som inbjuder till diskussion för att öka förståelsen för detta konstnärliga uttryck. På scenen står de fem musikerna och framför sina nyskrivna verk, 3-4 minuter långa. Bredvid scenen finns juryn, som består av en expertpanel med kulturpersonligheter: t ex musiker, författare, kulturkritiker, filosof. Verken har komponerats med utgångspunkt att vara ärliga eller oärliga i olika grad. Kan man höra tonsättarens avsikter? Kan man närma sig tonsättarens intentioner bara genom att lyssna till musiken? Alla tankar är välkomna och det är musikernas roll att försvara och förklara sina avsikter. Detta gör varje konsert till ett unikt möte.

Medverkande: Carin Bartsoch Edström - komposition och sång, Catharina Backman - komposition och dragspel, Claudia Müller - blockflöjter och Anna Wallgren - cello.
Arrangör: IDKA & Lamour i samarbete med Gävle Teaterförening. Stöd från Region Gävleborg, Kulturrådet, Vuxenskolan, Gävle Kommun & Studiefrämjandet.

Foto: Ensemble ISM.

 

Priser (prisklass 1/prisklass 2)
Pris ordinarie: 100:-
Ungdom tom 25 år/studerande samt medlem i IDKA eller Lamour: 50:-

Se våra andra föreställningar på Ticnet här!

Gävle Teater

Teaterplan 1
803 23 Gävle
Telefon: 026-12 98 20
E-post: info@gavleteater.se
Biljettkassan: 026-10 21 00

Upphovsrätt

Vi har försökt hitta upphovsrättsinnehavarna till allt material på sajten. I vissa fall har vi inte lyckats. Om någon upphovsman ser sitt material här och misstycker till användandet, var god kontakta oss så skall vi rätta till det.

Följ oss

Gävle Teater @ Facebook  Gävle Teater @ Instagram  Gävle Teater @ Twitter

Gävle Teaterförening © 2020. Alla rättigheter reserverade.

Skapad av Nice Wrk