fbpx

Föreställningar

Till häst genom Västerbotten

Börjar 12 november 2015 19:00
Träffar: 4354

En bokpresentation i gränslandet mellan talbok, powerpoint och hiphop med två av Klungan-medlemmarna: Sven Björklund och Olof Wretling!

Torsdag 12 november 2015 kl 19.00
Längd: ca 1 tim 10 min (ej paus)

ny bokaknapp

I juni 2014 lämnar Sven Björklund och Olof Wretling Umeå (till häst) för en berättarjakt genom tre årstider i Västerbotten. Som Bröderna Grimm fast 200 år senare. Med hjälp av en sherpa från Arbetsförmedlingen Kultur (utan häst) bärgas en muntlig berättarskatt.

Boken är en reseskildring (till häst) genom sly och avfolkningsbygd där en ny bild av länet växer fram. Visste du att Åsele var först med att ha en dödsklinik och att inaveln i Västerbotten länge ansågs vara extra arbetsför? Glöm Rödluvan och Snövit – den nya tidens klassiker här, som Postiljonen från Dalkarså och Miami Vice-villan i Brände.

I föreställningen som landar på Gävle Teater i höst framför Olof och Sven utvalda berättelser av den sju månader långa expeditionen. Det blir ett författarmöte som rör sig i gränslandet mellan talbok, powerpoint och berättarskatt.

Sven och Olof utgör ena halvan av humorgruppen Klungan. Vi som är trogna fans har kunnat följa dem i Mammas nya kille (P3) och Ingen bor i skogen (SVT) etc. Olof syns även som den bortskämde rikemanssonen Bröli i tv-serien Pappas pengar och i julkalendern 2015. De har också satt upp ett tiotal kritikerrosade föreställningar i Umeå och runt om i landet på turné med Riksteatern och Södra teatern.

Medverkande: Sven Björklund och Olof Wretling.
Produktion: Familjeföretaget Wretling.

Foto: Elin Berge.

 

 

Priser (prisklass 1/prisklass 2)

Pris ordinarie: 350:-/310:-

I priset ingår boken Till häst genom Västerbotten som föreställningen är baserad på.
Boken får du när du kommer till Gävle Teater på föreställningsdagen.

 

 

Se våra andra föreställningar på Ticnet här!

Gävle Teater

Teaterplan 1
803 23 Gävle
Telefon: 026-12 98 20
E-post: info@gavleteater.se
Biljettkassan: 026-10 21 00

Upphovsrätt

Vi har försökt hitta upphovsrättsinnehavarna till allt material på sajten. I vissa fall har vi inte lyckats. Om någon upphovsman ser sitt material här och misstycker till användandet, var god kontakta oss så skall vi rätta till det.

Följ oss

Gävle Teater @ Facebook  Gävle Teater @ Instagram  Gävle Teater @ Twitter

Gävle Teaterförening © 2019. Alla rättigheter reserverade.

Skapad av Nice Wrk