fbpx

Föreställningar

Ett maskrosbarns försvarstal - VÄRLDSPREMIÄR!

Börjar 13 april 2015 19:00
Träffar: 2426

En pjäs om att vara ung, utsatt och levande.

Måndag 13 april 2015 kl 19.00
Längd: ca 55 min (ej paus)

ny bokaknapp

På scenen står Emilia Stenberg. Hon är en tjugotvååring från Norrsundet som fortfarande bor hemma, och enligt vissa ett typiskt maskrosbarn: uppvuxen med en frånvarande, missbrukande pappa, en ensamstående mamma som inte orkar, och en stängd omvärld som tycks välja att inte se hennes utsatthet.

I föreställningen möter vi Emilia i skolans korridorer och i det ekande trapphuset, och vi konfronteras, framförallt med synen på Emilias uppväxt. Det handlar inte bara om ansvarslösa föräldrar, utan också om bilden av landsbygd, bruksort och arbetarklass, om att vara den enda flatan i Norrsundet, aldrig känna sig hemma och hata allt som format en. Vi möter också hopp, längtan och stark vilja – och kastas rakt in i den villkorslösa kärlekens kraft, brutalitet och orättvisa premisser.

Ett maskrosbarns försvarstal är en teaterföreställning och en samtidsundersökning som bygger på Emilias egna berättelse men också på samtal med andra ungdomar i Gävleborgs län.

Rekommenderad från 14 år.

OBS! Eftersamtal på scenen. Samtalsledare: Reine Lööf och Stina Oscarsson.
Längd. Ca 45 min.


***

Bakom föreställningen står Foajé X, ett projekt med syfte att under tre års tid skapa en plattform och ett nationellt center för CommunityArt*. Foajé X arbetar med produktioner, utbildning och forskning.

*= CommunityArt är en konstform som bygger på relationer mellan konstnärer och en specifik community (grupp, plats, stereotyp, kön) i det civila samhället. CommunityArt når ofta ut till den otraditionella teaterbesökaren, skapar ofta rum för möten och utveckling samt bidrar till och utvecklar det demokratiska samtalet.

 

Skådespelare: Emilia Stenberg.
Manus: Manda Stenström.
Regi: Reine Lööf.
Producent: Sara Eriksson.

Produktion: Foajé X.

 

Foto: Karin Eriksson.

 

Priser
Pris ordinarie: 150:-

 

Se våra andra föreställningar på Ticnet här!

Gävle Teater

Teaterplan 1
803 23 Gävle
Telefon: 026-12 98 20
E-post: info@gavleteater.se
Biljettkassan: 026-10 21 00

Upphovsrätt

Vi har försökt hitta upphovsrättsinnehavarna till allt material på sajten. I vissa fall har vi inte lyckats. Om någon upphovsman ser sitt material här och misstycker till användandet, var god kontakta oss så skall vi rätta till det.

Följ oss

Gävle Teater @ Facebook  Gävle Teater @ Instagram  Gävle Teater @ Twitter

Gävle Teaterförening © 2019. Alla rättigheter reserverade.

Skapad av Nice Wrk