fbpx

Föreställningar

×

Varning

JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 654

Trajosko Drom - En oförglömlig historia

Börjar 29 februari 2020 19:00
Träffar: 2089

En musikalisk och dansant föreställning om det romska folkets resa.

Lördag 29 Februari 2020 kl 19.00
Längd: 50 min

ny bokaknapp

Följ med romska kvinnor i flera generationer på deras resa för att återupptäcka sitt folks historia. Upplev ett vindlande äventyr genom mörker och kamp för överlevnad men också styrkan i gemenskap och livskraft, lust och glädje, sång och dans. En musikalisk och dansant föreställning om det romska folkets resa från Indien för 1000 års sedan, fördrivna från land till land, genom förintelsen och fram till dagen förorter. Det blir nyskriven dramatik blandat med mustig musik och dans från olika romska kultursfärer.

Varför ser det ut som det gör idag för den romska gruppen? Föreställningen vill skapa förståelse för romernas livssituation, öka kunskap och bygga broar. Föreställningen bygger på ett projekt som drivs av den romska kvinnoorganisationen Trajosko Drom inom Kulturrådets satsning Kreativa Platser där yngre romer tagit fram mer kunskap om sin egen historia genom att både studera historiska källor och intervjua de äldre om deras livshistorier. Parallellt i projektet har unga och gamla kulturutövare, proffs och amatörer gemensamt tagit vara på en rik romsk kulturskatt som i samspel med moderna uttryck vävs ihop med berättelsen.

Med stöd av: Postkodstiftelsen och Kulturrådet.

I samarbete med Folkteatern Gävleborg och Gävle kommun.


Priser (prisklass 1/prisklass 2)
Pris ordinarie: 250/210 kr
Student och ungdom t o m 25 år: 100 kr

 

 

 

Se våra andra föreställningar på Ticketmaster här!

Gävle Teater

Teaterplan 1
803 23 Gävle
Telefon: 026-12 98 20
E-post: info@gavleteater.se
Biljettkassan: 026-10 21 00

Upphovsrätt

Vi har försökt hitta upphovsrättsinnehavarna till allt material på sajten. I vissa fall har vi inte lyckats. Om någon upphovsman ser sitt material här och misstycker till användandet, var god kontakta oss så skall vi rätta till det.

Följ oss

Gävle Teater @ Facebook  Gävle Teater @ Instagram  Gävle Teater @ Twitter

Gävle Teaterförening © 2020. Alla rättigheter reserverade.

Skapad av Nice Wrk