fbpx

Föreställningar

×

Varning

JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 654

Divasoaré - Café Amadeus på Gävle Teater

Börjar 18 december 2019 18:30
Träffar: 829

Gäster: Anna Williams om Agnes von Krusenstjernas liv och författarskap

Onsdag 18 december 2020 kl 18.30, uppe i Café Amadeus på Gävle Teater
Längd: ca 1 tim

Fri entré, men boka gärna din plats på:
https://folkteaterngavleborg.se/program/divasoareer/?tillfalle=2019-12-18-1830#boka

 

Snart har Folkteatern Gävleborg premiär av Den Sårade Divan, efter Karin Johannissons uppmärksammade bok med samma namn. En berättelse om tre starka konstnärer, Agnes von Krusenstjerna, Sigrid Hjertén och Nelly Sachs, som alla också under långa perioder var inskrivna på mentalsjukhus.

I arbetet med Den sårade Divan arrangerar vi nu under hösten och vintern ett antal Divasoaréer där vi får fördjupa oss i föreställningens olika spår.

I denna Divasoaré djupdyker vi tillsammans med litteraturprofessor Anna Williams i Agnes von Krusenstjernas liv och författarskap. Utgångspunkten för kvällen är Anna Williams uppmärksammade biografi, ”Från verklighetens stränder: Agnes von Krusenstjernas liv och diktning”, hennes andra bok ”Och jag vet att jag är genial: Agnes von Krusenstjernas brev 1903-1940”, samt den bortgångna professor emerita Karin Johannissons bok ”Den sårade divan : om psykets estetik”.

Agnes von Krusenstjerna, född 9 oktober 1894 i Växjö, flyttade tillsammans med sin familj vid åtta års ålder till Gävle. Hon flyttade sen till Stockholm vid femton års ålder men återvände i många av sina böcker till tiden i Gävle.

Agnes studerade vid Anna Sandströms högre lärarinneseminarium i Stockholm. Hon debuterade 1917 med Ninas dagbok, men fick sitt stora genombrott med romanerna om Tony som publicerades mellan 1922 och 1926.

 

Den Sårade Divan spelas på Gävle Teater under våren 2020 med start 15 januari. Alla föreställningsdatum och biljetter hittar du på gavleteater.se

Se våra andra föreställningar på Ticketmaster här!

Gävle Teater

Teaterplan 1
803 23 Gävle
Telefon: 026-12 98 20
E-post: info@gavleteater.se
Biljettkassan: 026-10 21 00

Upphovsrätt

Vi har försökt hitta upphovsrättsinnehavarna till allt material på sajten. I vissa fall har vi inte lyckats. Om någon upphovsman ser sitt material här och misstycker till användandet, var god kontakta oss så skall vi rätta till det.

Följ oss

Gävle Teater @ Facebook  Gävle Teater @ Instagram  Gävle Teater @ Twitter

Gävle Teaterförening © 2020. Alla rättigheter reserverade.

Skapad av Nice Wrk