fbpx

Föreställningar

×

Varning

JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 654

Karelen Karelen - En konsertberättelse om flykt och livslång längtan

Börjar 07 oktober 2018 15:00
Träffar: 1509

En konsertberättelse om flykt och livslång längtan

Söndag 7 Oktober 2018 kl 15.00
Längd: ca 1 tim 20 min

ny bokaknapp

Tre kvinnors upplevelser av vinterkriget vävs samman till en gemensam berättelse om en svår tid i Finlands historia, men också om människors starka vilja att finna tillit och sin plats i det nya livet.
Helli Forsberg, Mirjam Öberg och Eeva Kilpi flydde alla från Karelen som barn. Helli och Mirjam hamnade så småningom på Åland, medan Eeva bosatte sig i Esbo. Alla har de skrivit om sina krigsupplevelser. Än i dag är människor på flykt världen över. För att uppmärksamma dem skapade körerna Arstuflickorna och Flera Röster detta konsertprogram.

Musiker: Kaj Sundblom (piano), Andreas Nyberg (violin), Alexander Walldén (kontrabas), Markus Helander (slagverk). Dansare: Ylva Watkins. Manus och regi: Isabella Grüssner-Sarling. Medverkande: Sara Kemetter, Isa Blomqvist Fagerholm, Camilla Gunell, Mirjam Schauman, Tracey Nyholm, Anna Rydén, Maria Myllymäki, Cathrin Blomberg, Annika Pensar och Liisa Talasniemi  
I samarbete med Föreningen Norden i Gävle. Konsertföreställningen stöds av Gävle kommun, Letterstedtska föreningen och Finlandsinstitutet.

 

Priser (prisklass 1/prisklass 2)
Pris ordinarie: 200 kr

 

Se våra andra föreställningar på Ticketmaster här!

Gävle Teater

Teaterplan 1
803 23 Gävle
Telefon: 026-12 98 20
E-post: info@gavleteater.se
Biljettkassan: 026-10 21 00

Upphovsrätt

Vi har försökt hitta upphovsrättsinnehavarna till allt material på sajten. I vissa fall har vi inte lyckats. Om någon upphovsman ser sitt material här och misstycker till användandet, var god kontakta oss så skall vi rätta till det.

Följ oss

Gävle Teater @ Facebook  Gävle Teater @ Instagram  Gävle Teater @ Twitter

Gävle Teaterförening © 2019. Alla rättigheter reserverade.

Skapad av Nice Wrk