fbpx

Föreställningar

×

Varning

JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 654

Brel möter Piaf – rebellen och sparven

Börjar 19 april 2016 19:00
Träffar: 2641

Vacker, vemodig och roande konsertföreställning.

Tisdag 19 april 2016 kl 19.00
Längd: ca  2 tim inkl paus.

ny bokaknapp

Åsa Fång och Christopher Wollter har stått på landets största scener. Christopher hyllades senast för sin tolkning av Doktor Zjivago på Malmö Opera. Nu gör Åsa succé på samma scen i musikalen Billy Elliot. Den 19 april möts de i en exklusiv konsertföreställning med chanson-traditionens två giganter, Edith Piaf och Jacques Brel.

En enad kritikerkår har hyllat denna vackra, vemodiga och roande konsertföreställning som gått för utsålda hus runtom i landet. Nu kommer den till Gävle Teater! Vi får höra odödliga sånger om livet och kärleken som ges två perspektiv, mannens och kvinnans. Åsa och Christopher låter sången och musiken förena två självförbrännande och kärlekstörstande livsöden.

Amsterdam, La vie en Rose, Ne me quittes pas och No je ne regrette rien är ett axplock av vad som kommer framföras ur den franska låtskatten. De ackompanjeras av virtuosa musiker: Bernt Andersson (piano, dragspel), Per Melin (trummor) och Michael Krönlein (kontrabas).

- Det är musik som berör, där berättandet står i centrum. Brel och Piaf la ner sin själ i sin musik och text. Det gör vi allt för att förvalta men på vårt sätt, säger Christopher och Åsa.

---

14 april medverkade Christopher och Åsa i TV4 Nyhetsmorgon där de berättade om föreställningen, se del 1 av klippet här och del 2 här.

 

Sagt i pressen:

"Roar och imponerar" – Svenska Dagbladet

"Suveränt! Helt oemotståndligt! Vi hörde det redan i Doktor Zjivago: tillsammans är de oslagbara. Som lyssnare blir man lycklig och varm." – Skånska Dagbladet

"Kraftfullt och övertygande. Brel och Piaf-show suger tag." – Sydsvenskan

”Ett professionellt mästerverk från första till sista stund. Suverän underhållning.” – Ale kuriren

"Frustande känslor och svärta. Magnifik föreställning." – Norrköpings Tidningar

”Kemin, spänningen, poesin mellan Piaf, Brel och publiken är så påtaglig att jag får bita mig i läppen för att inte kasta mig upp på scen och kyssa båda två.”  Motala Tidning

"En fransk afton med skådespelarna och musikalartisterna Åsa Fång och Christopher Wollter tillsammans med virtuosa musiker och som tolkade den franska chansontraditionen på ett fulländat sätt!"  Alingsås Tidning


Produktion: Stage Activity AB.

 

Priser (prisklass 1/prisklass 2)
Pris ordinarie: 350:-/310:- inkl serviceavgift.

 

Se våra andra föreställningar på Ticnet här!

Gävle Teater

Teaterplan 1
803 23 Gävle
Telefon: 026-12 98 20
E-post: info@gavleteater.se
Biljettkassan: 026-10 21 00

Upphovsrätt

Vi har försökt hitta upphovsrättsinnehavarna till allt material på sajten. I vissa fall har vi inte lyckats. Om någon upphovsman ser sitt material här och misstycker till användandet, var god kontakta oss så skall vi rätta till det.

Följ oss

Gävle Teater @ Facebook  Gävle Teater @ Instagram  Gävle Teater @ Twitter

Gävle Teaterförening © 2019. Alla rättigheter reserverade.

Skapad av Nice Wrk