fbpx

Föreställningar

×

Varning

JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 654

Stolarna - Föreställning från Dramaten

Börjar 11 december 2018 19:00
Träffar: 1674

En tragisk fars med Johan Ulveson och Kicki Bramberg

Tisdag 11 December 2018 kl 19.00
Längd: ca 1 tim 20 min

ny bokaknapp

Dörrklockan ringer. Till Gubben och Gummans glädje och förvåning börjar de imaginära gästerna att komma. Stolar plockas fram. Dörren ringer igen. Och igen. I takt med att de osynliga gästerna ramlar in plockas stolarna fram. Alla är här och nu väntar de bara på vältalaren som ska förmedla Gubbens budskap. För en lite mer professionell touch.

Eugène Ionesco själv kallade Stolarna för en tragisk fars. Det är en av efterkrigstidens verkliga klassiker och ett av de främsta exemplen på den absurda teatern. Den har satts upp på Dramaten tidigare, då i regi av Alf Sjöberg och Allan Edwall och Gertrud Fridh i rollerna som Gubben och Gumman. I all sin absurdism behandlar den djupt mänskliga teman som ensamhet, åldrande och livets slut. Regisserar gör Tobias Theorell, som senast satte upp Anna Karenina på Dramatens stora scen förra året. Tidigare har han bl.a. regisserat Figaros Bröllop och De stora vidderna på Dramaten.

 

 

 Johan Ulveson och Kicki Bramberg om Stolarna av Ionesco på Dramaten.

 

Priser (prisklass 1/prisklass 2)
Pris ordinarie: 280 kr inkl. serviceavgift.
Helstidsstudent & ungdom tom 25 år: 100 kr inkl. serviceavgift.

 

Kicki Bramberg tillhör Dramatens fasta ensemble.
Hon utbildades vid Scenskolan i Malmö och började 1984 vid Dramaten. Hon har ofta medverkat i Ingmar Bergmans produktioner.
Utanför Dramaten har hon bland annat spelat i Riksteatern Tyst Teaters uppsättning av Stormen. Hon medverkade i tv-versionen av Stig Larssons VD.
På Dramaten har Kicki gjort en mängd roller, bland annat i Den ömhet jag är värd, Muntra fruarna i Windsor, Jane Eyre, En familj - August Osage County, Romeo och Julia, Fanny och Alexander och i Satans Strindberg-produktionerna Reflektioner kring naturalismen och kvinnan - ett samtal, Den fredlöse, I'mSaving my flower 4U Goatboy samt The Royal Dramatic Rumble Wrestling Fight Night Forever! - Fadern Vs. Fordringsägare. 2013 medverkade hon i De oskyldiga och Fanny och Alexander. Kicki Bramberg gästade 2014 Giron sámi teáhter (Samiska teatern) i pjäsen Jag är tusen år/ Mon lean duhát jagi.
Aktuell med Oidipus/Antigone, Stolarna.

Johan Ulveson är utbildad vid scenskolan i Malmö. Han började sin karriär på Norrbottensteatern och har sedan dess medverkat i en mängd uppsättningar på olika teaterscener.
På film och TV kan bland många produktioner nämnas Lorry, Parlamentet, c/o Segemyhr, Yrrol och Ulveson och Herngren.
2010 medverkade han i Pygmalion.
Han har även medverkat i en del pjäser på Dramaten, Oidipus, Antigone, Molnens bröder och Ivanov med flera.
Aktuell med Oidipus/Antigone, Stolarna.

 

Se våra andra föreställningar på Ticketmaster här!

Gävle Teater

Teaterplan 1
803 23 Gävle
Telefon: 026-12 98 20
E-post: info@gavleteater.se
Biljettkassan: 026-10 21 00

Upphovsrätt

Vi har försökt hitta upphovsrättsinnehavarna till allt material på sajten. I vissa fall har vi inte lyckats. Om någon upphovsman ser sitt material här och misstycker till användandet, var god kontakta oss så skall vi rätta till det.

Följ oss

Gävle Teater @ Facebook  Gävle Teater @ Instagram  Gävle Teater @ Twitter

Gävle Teaterförening © 2019. Alla rättigheter reserverade.

Skapad av Nice Wrk